A A A

Judecătoria Cahul rămâne fără Președinte

07 Octombrie 2018 | 11

Prin Decretul Președintelui Republicii Moldova nr.883-VIII din 19 septembrie 2018 ( publicat în MO 21 septembrie 2018) Dmitrii Fujenco a fost promovat în funcția de judecător  la Curtea de Apel Comrat.

„Dragi prieteni! Cît sunt puteri și dorință de a lucra asupra sa, de a creşte profesional, nu voi rata această ocazie. Uneori vine momentul cînd trebuie să ieși din zona de confort și să faci un pas înainte - așa e viața. Mai mult de 10 ani am activat în diferite funcții în cadrul Judecătoriei Cahul și sper că această perioadă nu doar mi-a permis să cresc profesional dar și a contribuit ca Judecătoria Cahul să devină o instanță mai modernă, în care Legea se află în capul mesei. Instanța a devenit mult mai transparentă pentru societatea profesională a avocaților și procurorilor cît și simplilor justiţiabili. Am trecut reorganizarea, așteptăm construcția noii clădiri în care vor fi asigurate condiții mai bune atît celor ce vor păși pragul instanței cît și personalului acesteia. Aceste reforme vor duce la o creştere considerabilă a calității actului de justiție cît și încrederii cetățenilor în sistemul judecătoresc și justiție. Într-adevăr, este greu de convenit tuturor în cazul în care trebuie examinate conflictele în care părțile expun cerințe diametral opuse. Deși există critici, instanța de judecată înfăptuiește justiția care devine obiectiv mai calitativă. Într-adevăr nu se primește aşa cum a fost planificat, există și mici carențe în activitate. Doar sunt convins că munca planificată și grea a tuturor ce activează în domeniul justiției va duce la aceia ca calitatea actului de justiție să corespundă în mare parte așteptării societății. Țin să mulțumesc colectivului Judecătoriei Cahul, foştilor şi actualilor colegi pentru activitatea în echipă, adevărata susținere şi înțelegere reciprocă. Personalul Judecătoriei Cahul este de aproximativ 100 de angajați care pentru un salariu nu prea mare în fiecare zi lucrează cu oamenii, arătând marea răbdare și îndeplinind un volum foarte mare de lucru de înaltă calificare” se spune în mesajul semnat de către Dmitrii Fujenco postat pe pagina de facebook a Judecătoriei Cahul .

Interimatul funcției de Președinte al Judecătoriei Cahul este exercitat de către vicepreședintele instanței Mihail Bușuleac. Concursul de ocupare a funcției vacante urmează să fie anunțat de către Consiliul Superior al Magistraturii.

„Sunt convins că, noul conducător al judecătoriei împreună cu tot colectivul acesteia cu succese vor face față atât a actualelor cât şi a viitoarelor provocări și sarcini” se mai spune în mesajul domnului Fujenco.

Din partea întregului colectiv al Judecătoriei Cahul, vă dorim noroc şi multe succese la noul loc de muncă!